maandag 6 mei 2013

Hapklaar nieuws

In een wereld waar haast iedereen online leeft, kan nieuws niet snel genoeg gaan. De informatiestroom van het web 2.0 is ondertussen zo groot geworden, dat het onmogelijk is alles te lezen. Waar kranten en tijdschriften ons vroeger lang zoet hielden bij het ontbijt of op de trein, lijken ze nu achterop te hinken. We willen dat ze in een klik of een streling van de vinger beschikbaar zijn, en dan nog graag enkel het nieuws dat ons interesseert, en liefst niet te uitgebreid want onze ogen kunnen dan weer niet te lang naar zo'n schermpje staren. Om aan die eisen te voldoen, hebben printmedia zich al een hele tijd op de onlinewereld gestort. Maar het kon nog beter en meer op maat: nieuwsapps lijken populairder dan ooit.


Summly en Yahoo

In maart was er de overname van Summly door Yahoo voor 23 miljoen euro. De app werd ontworpen door de tiener Nick D'Aloisio en heeft als doel onze nieuwsgaring te vereenvoudigen aan de hand van samenvattingen van onlinecontent. Zodat het snel gaat zoals wij dat vandaag verlangen.

Pulse en LinkedIn
Recent was er ook de overname van Pulse door LinkedIn voor 69 miljoen euro. De applicatie toont nieuws van verschillende RSS feeds op één pagina verdeeld in tegeltjes en wordt door gebruikers geprezen voor zijn eenvoudige en handige design.

Wavii en Google


foto: www.kitguru.net
Afgelopen week werd uiteindelijk ook Wavii overgenomen voor meer dan 23 miljoen euro. Door Google en niet door Apple die er naar verluidt ook op aasde. De app verzamelt automatisch nieuws over allerlei onderwerpen en presenteert de berichten als gespreksopeners. Het werkt een beetje als een sociaal netwerk waarbij je via een nieuw account, je Twitter- of Facebookprofiel kan inloggen en vrienden kan vinden. Zo kan je inhaken op de onderwerpen die vrienden volgen en ook reageren op nieuwsberichten. Voorlopig is het voor ons misschien niet altijd even interessant, omdat het nieuws vooral op Amerika gericht is. Wie weet komt daar na de overname door Google verandering in?

Wided Bouchrika



Geen opmerkingen:

Een reactie posten